Richtlijnen Winterstalling

Richtlijnen winterstalling

Met richtlijnen winterstalling geven we aan wat en hoe een en ander tijdens de stalling geregeld is.

Duur van de Winterstalling

De winterstallingsperiode loopt van 1 oktober tot 1 april. Na deze datum is zomerstalling verschuldigd.

Onderwaterschip/romp

Van alle schepen wordt het onderwaterschip, direct na het kranen, onder hogedruk schoongespoten, de romp gereinigd en de waterlijn van de bruine vaaraanslag ontdaan.

Energie

De stallingsprijzen zijn inclusief gebruik van elektriciteit, lucht en licht voor lichte werkzaamheden. Bij werkzaamheden van grotere omvang zal een tussenmeter worden geplaatst (zie prijslijst).

Mastenberging

Mast boven schip gelegd of anders aan de balken opgehangen. Advies: verwijder uw toplicht en andere uitstekende delen van uw mast. Wij dragen geen verantwoording voor beschadiging aan deze onderdelen.

Bokken

Alle schepen worden op een universele scheepsbok geplaatst, welke wij in combinatie met onze botenkar gebruiken. Wilt u uw boot ergens ander op geplaatst hebben dan kan dit in overleg. De eventuele kosten die dat met zich meebrengt zijn afhankelijk van de situatie. Voor eigen kar of bok dient zomers een stallingsvergoeding te worden betaald.

Dekkleden

Voor de buiten gestalde schepen raden wij aan een dekzeil te gebruiken. U kunt bij ons een dekzeil op maat bestellen. U dient dit echter vroegtijdig bij ons op te geven. Wij verhuren geen kleden. Kleden van dun plastic folie (bouwkleden) kunnen wij alleen toestaan bij schepen welke in de hal geplaatst staan.

Winterservice van uw Scheepsmotor

Voor wat betreft het winterklaar maken van de motor zullen wij, indien u dit wenst, de volgende werkzaamheden verrichten: motor warmdraaien, olie verversen en filter(s) vernieuwen, brandstoffilters vernieuwen en/of schoonmaken, motorkoelwater aftakken en d.m.v. biologisch afbreekbare antivries conserveren.

Accu Onderhoud gedurende de winterstalling

Wanneer u uw accu’s bij ons in de winterberging geeft worden deze door ons getest, verzorgd en op peil gehouden. Mochten er een of meer van uw accu’s aan vervanging toe zijn, dan kunnen wij u de accu welke u wenst leveren.

Mast Aftuigen

Tijdens het aftuigen wordt uw tuigage gecontroleerd op slijtage. Voor eventuele reparaties of vernieuwingen nemen wij contact op en kunnen u een offerte sturen.

Standaard- en andere werkzaamheden

Op het winterbergingsformulier is ruimte gereserveerd voor werkzaamheden die u door ons wilt laten uitvoeren. De plaats van uw schip in de loods of op het terrein hangt van van de soort en hoeveelheid werk welke u bij ons wilt laten uitvoeren. Om zo efficiƫnt mogelijk te werken is het voor u en voor ons van groot belang dat dit werk voor het uit het water halen van het schip wordt opgegeven. Van werk wat later in het seizoen wordt opgegeven kunnen wij niet garanderen dat het tijdig gereed is.

Leveren van accessoires

Wij leveren alle accessoires, echter voorraden hebben wij niet. Dus vraag offerte aan voor rolfokken, zeilen, tenten, electronica, reddingsvesten, lieren, touwwerk, verwarming, verlichting, blokken, pompen, accu’s, acculader ed.

Werken aan uw boot

Voor het werken aan uw boot gelden de huisregels. De stallingsloods is geen werkloods, wij behouden het recht extra kosten voortvloeiend uit uw werkzaamheden aan uw door te berekenen. Ook willen wij u erop attenderen, dat wij niet kunnen toestaan dat er door derden aan uw schip wordt gewerkt, tenzij wij om reden van bijv. garantiewerkzaamheden schriftelijk toestemming hebben gegeven.

Te water laten van uw schip

Vanaf 1 april worden de schepen te water gelaten. Voor het water laten stellen wij een takelschema op. Afhankelijk van Pasen en schoolvakanties worden de schepen die voor aan in de hal staan desgewenst te water gelaten en zijn schepen die midden in de hal staan begin april aan de beurt en zullen de schepen achter in de hal half april te water worden gelaten. Werkzaamheden voortvloeiend uit afwijking op ons takelschema worden in rekening gebracht. Zorg dat uw boot op tijd klaar is!

Scroll naar boven