Hotvac Osmose Behandeling

Osmose behandelen met Hotvac  ipv natuurlijk drogen. Hoe werkt dat. Er valt veel over osmose te lezen. Internet staat er vol van. Verschillende bouwers, materialen en constructies en de mate van osmose welke in een romp voor komt, vragen om een passende oplossing, die per boot verschillend is.

Osmose Hoe en Wat?

Een polyester romp wordt gemaakt van polyesterhars versterkt met glasvezel. De glasvezelmat wordt met polyesterhars verzadigd en vormt zo het “laminaat”. Hier overheen komt een polyester laag, de “gelcoat” genoemd, die aan de buitenkant een waterdichte laag vormt. Dit materiaal, dat in de jaren zeventig als onderhoudsvrij is betiteld, is zeer sterk, maar niet zonder problemen. Want gelcoat is niet waterdicht, waardoor er dus wel degelijk water in het laminaat kan komen. Het laminaat heeft een capillaire werking. namelijk de vezels en de hars zijn niet met elkaar verbonden. Het water reageerd dan met de niet volledig uit gereageerde polyesterhars. Er ontstaan nieuwe (zure) stoffen.¬†

Behandeling.

De behandeling van osmose is een moeilijk karwei, waarbij veel vakmanschap komt kijken. Vaak zijn voor de behandeling gespecialiseerde faciliteiten nodig.
Daarom werkt De Haan Jachttechniek samen de grote verf merken met, die medewerkers in dienst heeft om op de kwaliteit en verwerking in onze verwarmde loods toe te zien. Door deze werkwijze kunnen wij u voor de behandeling (of preventie) van osmose een garantie geven voor een periode van vijf jaar.

Scroll naar boven