Osmose Behandeling

De Haan Jachttechniek Osmose Behandeling

In diverse vakbladen, tijdschriften en dergelijke valt veel over osmose te lezen. Internet staat er vol van. Velen geven hun mening. Uit al deze meningen blijkt dat er geen standaard oplossing is voor alle boten. Verschillende bouwers, materialen en constructies en de mate van osmose welke in een romp voor komt, vragen om een passende oplossing, die per boot verschillend is.

Uitgebreide info over osmose en de Hotvac behandelwijze leest u hier. Osmoseverslag

Osmose Hoe en Wat?

Een polyester romp wordt gemaakt van polyesterhars versterkt met glasvezel. De glasvezelmat wordt met polyesterhars verzadigd en vormt zo het “laminaat”. Hier overheen komt een polyester laag, de “gelcoat” genoemd, die aan de buitenkant een waterdichte laag vormt. Dit materiaal, dat in de jaren zeventig als onderhoudsvrij is betiteld, is zeer sterk, maar niet zonder problemen. Want gelcoat is niet waterdicht, waardoor er dus wel degelijk water in het laminaat kan komen. Bij mankementen (zoals scheurtjes) gebeurt dit nog sneller. Het gevolg is osmose.

Osmose en Behandeling.

De behandeling van osmose is een moeilijk karwei, waarbij veel vakmanschap komt kijken. Vaak zijn voor de behandeling gespecialiseerde faciliteiten nodig.
Daarom werkt De Haan Jachttechniek samen de grote verf merken met, die medewerkers in dienst heeft om op de kwaliteit en verwerking in onze verwarmde loods toe te zien. Door deze werkwijze kunnen wij u voor de behandeling (of preventie) van osmose een garantie geven voor een periode van vijf jaar.
.

Hotvac Osmosebehandeling

Hotvac Osmase behandeling
Scroll naar boven